A társadalmi szerepvállalás SZÁMUNKRA NEM EGY DIVAT, HANEM ALAPVETŐ SZEMLÉLET

Az elmúlt több mint 140 év során a Lilly meggyőződéssel képviselte azon nézetét, hogy egy felelősen gondolkodó gyógyszergyártónak kiemelten figyelnie kell arra is, hogy „jó polgárként” számos közhasznú tevékenység kezdeményezője és támogatója legyen.

Vállalatunknál a társadalom iránti elköteleződés jóval több, mint egyszerű jótékonykodás – szemléletünk a teljes üzleti, tudományos és kutatási tevékenységünket áthatja a betegek és a társadalom érdekeinek legteljesebb figyelembevétele, valamint a vállalat ökológiai lábnyomának hatékony csökkentése érdekében.

A társadalmi felelősségvállalás a magyarországi leányvállalat, a Lilly Hungária számára is kiemelt jelentőséggel bír. Az elmúlt években számos egészségfejlesztési program elindításában és támogatásában vettünk és veszünk részt, amelyekkel célunk a lakosság egészséggel kapcsolatos magatartásának és tudatosságának fejlesztése.

Preventív programjaink hozzájárulnak az egészségvédelemmel és megőrzésével kapcsolatos ismeretek népszerűsítéséhez, valamint a lakosság egészségügyi műveltségének fejlesztéséhez. Támogatási stratégiánk fókuszában az olyan súlyos egészségügyi problémák állnak, mint a különböző daganatos betegségek megelőzése, a pszichiátriai betegek reintegrációja, a cukorbetegek megfelelő testsúly és szénhidrátanyagcsere kontrolljának elérése, vagy a szív- és érrendszeri kockázatok csökkentése.