A LILLY LEGFŐBB

ISMERTETŐJELE

A Lilly mindig is híres volt kiemelkedően kutatás-orientált szemléletmódjáról és innovatív, az orvostudományban valódi áttörést jelentő gyógyszereiről. Nagy hangsúlyt fektetünk az új terápiák kifejlesztését, a jelenleg még gyógyíthatatlannak tekintett betegségek legyőzését és a betegek életminőségének számottevő javítását szolgáló kutatási tevékenységre.

A számok önmagukért beszélnek: több mint 8000 munkatársunk dolgozik valamilyen új gyógyszer vagy terápia kifejlesztésén, több mint 55 országban végzünk klinikai kutatásokat, a gyógyszeripari vagy egyéb innovatív szektorban tevékenykedő vállalathoz képest is kimagasló mértékben, évente globálisan 5200 millió USD-nek megfelelő összeget fordítunk kutatás-fejlesztésre (2017). Ennek eredményeként jelenleg mintegy 60 új molekulánk van a gyógyszerkutatás humán fázisában.
A fejlesztés alatt álló molekuláink palettája az egyik leggazdagabb az egész gyógyszeriparban, többek között olyan betegségekre koncentrálva, ahol a jelenlegi kezelés nem vagy nem eléggé megfelelő.

A hagyományos, minden beteg számára azonos kezelés helyett, napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bírnak a személyre szabott terápiák, a biotechnológiai fókusz, a betegegyüttműködés (adherencia, compliance) javítása és a diagnosztikai fejlesztések. Büszkék vagyunk rá, hogy innovatív szemléletünkkel ezeken a területeken is a változások valódi élenjárói lehetünk.