A Lilly

Jelenléte Európában

A Lilly az európai piacon is meghatározó szerepet játszik – azóta, hogy 1934-ben megnyílt első leányvállalatunk az Egyesült Királyság területén.

• A Lilly az elmúlt 10 év során megduplázta, 450 millió euróra növelte éves K+F beruházásait Európában és ma mintegy 9 000 alkalmazottat foglalkoztat a kontinensen.

• Kiemelt kutatási központjaink közül kettő is (Spanyolországban illetve Nagy-Britanniában) Európában található, emellett számos extenzív termelőbázist is üzemeltetünk.

• Az évente elvégzett klinikai tesztek közel harmada Európában zajlik, közel 125 millió euró értékű éves beruházást képviselve.

• Európai termelőüzemeink jelentős exportbázisok is egyben. Spanyolországi gyárunk például a világ több mint 120 országába szállít termékeket, a fegersheim-i (Franciaország) termelésnek 92%-a, az olaszországi Sesto-i gyártásnak pedig a 98%-a kerül exportra, a világ minden kontinensére.

• A piacon rendelkezésre álló legmodernebb biotechnológiát képviselő olaszországi Sesto-i termelőüzemünkben folyik a rekombináns DNS-ből előállított inzulin, illetve az alkalmazásához szükséges adagolótollak és eszközök előállítása uniós és unión kívüli országok számára.

• Nagy-Britanniában található kutatóközpontunk a leginnovatívabb fejlesztéseinknek és a legmagasabb szintű ideggyógyászati kutatásainknak ad otthont. Itt a világ 45 országából érkezett mintegy 600 kutató dolgozik a különféle projekteken.

•A Lilly aktív támogatója az Innovatív Gyógyszerek kutatására irányuló kezdeményezésnek, amely Európa legnagyobb köz-magán társulása a biotechnológiai és az orvosi kutatás-fejlesztés terén. Ennek keretében több mint 20 millió eurós beruházással 19 projektben veszünk részt, a cukorbetegségtől kezdve, az ideggyógyászaton át az onkológia különböző területéig.