A Lilly

Jelenléte Európában

A Lilly az európai piacon is meghatározó szerepet játszik – azóta, hogy 1934-ben megnyílt első leányvállalatunk az Egyesült Királyság területén.

• Kiemelt kutatási központjaink közül kettő is (Spanyolországban illetve Nagy-Britanniában) Európában található, emellett számos extenzív termelőbázist is üzemeltetünk.
  
• Európai termelőüzemeink jelentős exportbázisok is egyben. Spanyolországi gyárunk például a világ több mint 120 országába szállít termékeket, a fegersheim-i (Franciaország) termelésnek 92%-a, az olaszországi Sesto-i gyártásnak pedig a 98%-a kerül exportra, a világ minden kontinensére.

• A piacon rendelkezésre álló legmodernebb biotechnológiát képviselő olaszországi Sesto-i termelőüzemünkben folyik a rekombináns DNS-ből előállított inzulin, illetve az alkalmazásához szükséges adagolótollak és eszközök előállítása uniós és unión kívüli országok számára.

• Nagy-Britanniában található kutatóközpontunk a leginnovatívabb fejlesztéseinknek és a legmagasabb szintű ideggyógyászati kutatásainknak ad otthont. Itt a világ 50 országából érkezett mintegy 650 kutató dolgozik a különféle projekteken.